Diversen

Privacy verklaring

Stichting Willem Smit Historie Nijmegen

Stichting Willem Smit Historie, gevestigd aan Binnenvaart 15 6642 CT Beuningen, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

www.willemsmithistorie.nl
Binnenvaart 15
6642 CT Beuningen
tel: +31 6 19009274

R. Hermsen is de Functionaris Gegevensbescherming van Stichting Willem Smit Historie Hij is te bereiken via e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Persoonsgegevens die wij verwerken
Stichting Willem Smit Historie verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een reactie te plaatsen onder een artikel op onze website of het schrijven in ons gastenboek. Het invullen van een e-mail adres is overigens alleen nodig wanneer je ook reacties van anderen wilt ontvangen op de reactie die je op een artikel hebt gegeven.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
Onze website heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld,neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan verwijderen wij deze informatie.


Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
Stichting Willem Smit Historie verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren


Geautomatiseerde besluitvorming
Stichting Willem Smit Historie neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen.
Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
Stichting Willem Smit Historie bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

  • Reacties op artikelen: Visueel staat daarin alleen de naam (niet het e-mail adres) en de reactie. Deze willen we graag laten staan anders heeft het natuurlijk geen zin om reacties te geven op historische artikelen. Het e-mail adres is niet zichtbaar maar wordt op de achtergrond gebruikt wanneer iemand anders een reactie op een reactie van iemand geeft. Hij/ zij krijgen dan een bericht dat er een reactie is gekomen op zijn reactie/schrijven.
  • Gastenboek. Dit identiek aan bovenstaande, met dit verschil dat iemand die een stukje schrijft in het gastenboek zijn e-mail adres wel of niet zichtbaar maakt. Vaak laat hij het e-mail adres zien om zodoende reacties van andere (oud collega's) te krijgen.

Delen van persoonsgegevens met derden
Stichting Willem Smit Historie verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.


Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
Stichting Willem Smit Historie gebruikt geen cookies of vergelijkbare technieken.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Stichting Willem Smit Historie en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek . Stichting Willem Smit Historie wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
Stichting Willem Smit Historie neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Bedrijfsfilm Transformatorenfabriek Smit Ede (1962)

Onlangs kwam ik een unieke film tegen van de transformatorenfabriek van Smit in Ede uit juli 1962. In 1954 had Willem Smit & Co's Transformatorenfabriek Olthof Transformatorenfabriek overgenomen. De naam werd al snel Smit Ede. Deze film is de enige mij bekende film van dit bedrijf en is afkomstig van de GEVU (Gemeentelijk Energie - en Vervoerbedrijf Utrecht) en is te vinden in het Utrechts archief. Het hoogspanningsnet van 6 naar 10 kV kwam in juli 1962 gereed en daarvoor moesten transformatoren omgewisseld worden bij o.a. de jaarbeurs. Smit Ede paste de wikkelingen aan vanwege de hogere spanningen en leverde daarvoor nieuwe/geschikte transformatoren.

Mocht iemand nog digitaal filmmateriaal hebben van Smit Ede dan houden wij ons aanbevolen. 

Bron: GEVU/Archief Utrecht

Schrijf reactie (0 Reacties)

ANBI Status

Gegevens voor de fiscus en aftrekbaarheid van uw giften.

Deze gegevens zijn vermeld in de volgorde zoals de belastingdienst dit verzoekt aan een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) en zijn waar nodig voorzien van enige toelichting.

Naam: Stichting Willem Smit Historie Nijmegen.
Opgericht op 10 juli 2013. KvK nr. 58361855
Deze Stichting heeft een Culturele ANBI Status. Giften aan een Culturele ANBI kennen een gunstige fiscale aftrekmogelijkheid, klik HIER voor meer informatie van de belastingdienst:

De belastingdienst vermeldt op haar website:

"Gewone en periodieke giften aan culturele ANBI's mag u voor de berekening van uw giftenaftrek verhogen met 25%. Deze verhoging kan maximaal € 1.250 zijn"

RSIN : 8530.04.936

Contactgegevens:

Stichting Willem Smit Historie Nijmegen
Binnenvaart 15
6642 CT Beuningen.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website : www.willemsmithistorie.nl

Bestuurssamenstelling en de namen van de bestuursleden:
Het bestuur bestaat uit een Voorzitter, Secretaris en Penningmeester te weten:
Voorzitter: Erik Diderik de Vries, geboren in Ede op 10-08-1945,
adres: Weezenhof 6140, 6536 AL Nijmegen.
Secretaris: Theodorus Gerardus Marie Rudo Hermsen, geboren in Ven-Zelderheide op
22-07-1966, adres: Binnenvaart 15, 6642 CT Beuningen,
Penningmeester: Lambertus Wilhelmus Gerardus van Herpen, geboren in Rosmalen
op 26-10-1948, adres: Zwanenveld 6368, 6538 RS Nijmegen.

Beleidsplan :
Inleiding.

Willem Smit één van de grote Nederlandse pioniers op het gebied van elektrische energie stichtte in 1882 een bedrijf in Slikkerveer voor het vervaardigen van elektrische machines, hier bouwde hij in 1900 zijn eerste transformator. Dit werd een groot succes waarop hij besloot een gespecialiseerd bedrijf voor het maken van transformatoren te starten. Dat werd Willem Smit & Co's Transformatorenfabriek opgericht op 2 mei 1913 in Nijmegen. Van lieverlee werd het productie programma uitgebreid met Draad, Laselektroden, Ovens en Gasgeneratoren. Fusies kwamen tot stand met fabrieken voor Schakelaars en Elektromotoren. Het bedrijf had rond 1960, 4000 medewerkers en vele Nijmeegse bedrijven traden als toeleverancier op.
Het huidige Smit Transformatoren, nog altijd gevestigd op de locatie waar het destijds begonnen is, vierde op 2 mei 2013 haar 100- jarig bestaan en verwierf het predikaat Koninklijk.

Ca. 5 jaar geleden startte een van de oprichters van de Stichting met het maken van de historische website www.willemsmithistorie.nl en het verzamelen van historische documenten en museale objecten. Enkele jaren later sloot een gepensioneerde van Smit Transformatoren zich hierbij aan en werden de activiteiten uitgebreid tot het houden van lezingen en het schrijven van een Jubileumboek. Zij kwamen tot de conclusie dat het wenselijk was hun activiteiten in een stichting onder te brengen en besloten samen met een andere gepensioneerde van Smit Transformatoren zulks op te richten.

Het werk dat de Stichting doet respectievelijk gaat doen.

1) Het op een centrale plaats beheren en door middel van expositie voor geïnteresseerden toegankelijk maken van museale objecten, jaargangen van relevante vaktijdschriften, documenten, beeldmateriaal, en dergelijke in eigendom van de Stichting of van derden ( met name van Smit Transformatoren en van de oprichters). Gesprekken over de toewijzing van een geschikte ruimte hiervoor zijn in een vergevorderd stadium.

2) Het houden van informatieve en educatieve lezingen en demonstraties elders doch met name in de ruimte direct gelegen naast die waar activiteit 1) in plaats vindt. Hier zullen ca. 20 zitplaatsen komen. Bezoekers aan het bibliotheek / museum gedeelte kunnen in het presentatie gedeelte korte films en diavoorstellingen bekijken.

3) Het in stand houden (actualiseren en uitbreiden) van de reeds bestaande (en in 2013 al 1000.000 maal bezochte) historische website: www.willemsmithistorie.nl. Dit is het orgaan van de Stichting, waarin mede gepubliceerd zullen worden de activiteiten agenda, de "Gegevens voor de fiscus en aftrekbaarheid van uw giften" en de namen (logo's) van de begunstigers.

4) Het uitbrengen van brochures,publicaties en het verschaffen van teksten en afbeeldingen aan derden, bijvoorbeeld studenten geschiedenis en schrijvers van historische werken.

De wijze waarop de Stichting geld gaat werven.

Verzoeken tot financiële bijdrage te richten aan :

1) Coöperatiefonds van de Rabobank, Prins Bernhardfonds, Gemeente Nijmegen, Provincie Gelderland en andere vergelijkbare fondsen.

2) De bedrijven die ontstaan zijn uit Willem Smit & Co's Transformatorenfabriek, zoals: Smit Transformatoren, Smit Draad, Lincoln Smit Weld, Smit Ovens, Smit Gasgeneratoren (AlfaLaval Aalborg), Smit Gloeidienst.

3) Bezoekers van de website, aan het museum en van lezingen.

4) Organisaties die ons verzoeken elders een lezing te houden.

5) Organisaties of natuurlijke personen die een beroep doen op ons doen voor het verschaffen van informaties, teksten en afbeeldingen.

Besteding van het vermogen van de Stichting.

1) Het huidige vermogen en het uit fondsen 1) en 2) van "De wijze waarop de Stichting geld gaat werven" te verkrijgen vermogen zal voornamelijk gebruikt worden voor de inrichtingskosten van de bibliotheek, het museum en de presentatie ruimte.

2) Het vermogen ontstaan uit 3), 4) en 5) van "De manier waarop de Stichting geld gaat werven" zal voornamelijk gebruikt worden voor de jaarlijkse instandhoudingskosten.

Indien er buiten bovenstaande een batig saldo overblijft zal dit aangewend worden om de collectie uit te breiden en zal er voor educatieve activiteiten geen of een geringere bijdrage gevraagd worden.

Beloningsbeleid: Bestuursleden en latere medewerkers zullen voor hun werkzaamheden ten behoeve van de Stichting geen beloning ontvangen. Aantoonbare onkosten, mits vooraf door het bestuur gefiatteerd, zullen wel aan hen vergoed worden.

Doelstelling : Het als een cultureel en educatieve instelling behouden van het industrieel erfgoed van Willem Smit & Co's Transformatorenfabriek, nu Smit Transformatoren genoemd. Zij tracht dit doel te verwezenlijken door het ondernemen van de activiteiten die genoemd zijn onder "Beleidsplan" paragraaf "Het werk dat de Stichting doet respectievelijk gaat doen"

Verslag van de uitgeoefende activiteiten :
Tussen de datum van oprichting , 10 juli 2013, en 7 november 2013 zijn de volgende activiteiten ondernomen:
1) Lezing in "Het Huis van de Geschiedenis" van de Gemeente Nijmegen over de 100-jarige geschiedenis van Willem Smit & Co's Transformatorenfabriek.
2) Verwerving van museale objecten zoals, transformatoren, posters, boeken en glasplaat negatieven.
3) De website uitgebreid met enkele thematische stukken.
4) Het inscannen van foto's en glasplaat negatieven ten behoeve van latere presentatie op de website en in het museum.
5) Het treffen van voorbereidingen voor de inrichting van het museum.
6) Het verwerven van fondsen.



2013-financieeljaaroverzichtStichtingWillemSmitHistorieNijmegen

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Cloud tag

Laatste artikelen

Laatste reacties

      LEES MEER

Wie is online

We hebben 207 gasten en geen leden online

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
4666990
Our website is protected by DMC Firewall!